Президентът , бившият премиер и лидер на ГЕРБ   се

...
Президентът , бившият премиер и лидер на ГЕРБ   се
Коментари Харесай

Радев: Моралните присъди на Ботев стряскат преялите с власт. Борисов: Поклон, длъжни сме да спрем хаоса

 Президентът, някогашният министър председател и водач на ГЕРБ   се обърнаха към нацията във връзка 145 години от гибелта на Христо Ботев. И двамата направиха това във фейсбук

Ето какво написа Радев:

" Всяка година Денят на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България ни сплотява в безмълвие и размисъл.

Ботев е патриот докрай и по тази причина моралните му присъди и през днешния ден стряскат родоотстъпниците, самозабравилите се, преялите с власт. Казва ни кривиците без витиеватост и безкомпромисните му слова учат да надигаме глас против неправдата, да вървим с гордо изправени глави против потисничеството. Пробуждат съвестта ни и издигат самочувствието ни като народ.

Днес още веднъж като един ще притихнем в символ на поклонение пред българските герои. Но точно тази минута тишина напомня отговорността ни пред поколенията - тези преди нас, само че най-вече тези след нас. От делата ни зависи какъв завет ще им оставим.

Поклон пред починалите за свободата на Отечеството! ".

:

" Поклон пред великия Христо Ботев - героят, който даде всичко за България! Поклон пред делото на всички, дали живота си за свободата на България! За да продължим да живеем и да се развиваме свободно като европейци, сме длъжни да спрем хаоса и да покажем отговорност! Пак ще повторя, че човешките права се отстояват всеки ден с каузи ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР